Americký dron zabil štyroch militantov Islamského štátu

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 12:47 • 2 min
Americký dron zabil štyroch militantov Islamského štátu

KÁBUL - Štyroch militantov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), vrátane jedného vysokopostaveného veliteľa, zabil pri pondelňajšom útoku na východe Afganistanu dron Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes guvernér východoafganskej provincie Kunar, spresniac, že pri útoku amerického bezpilotného lietadla v horskej oblasti ovládanej militantmi z IS zahynul veliteľ Hazrat Gul a traja ďalší bojovníci.

 

Odnož Islamského štátu, pozostávajúca prevažne z nespokojných bývalých členov radikálneho hnutia Taliban, operuje vo východnom Afganistane, kde vedie boje proti afganským vládnym silám, ako aj proti viac zakorenenému Talibanu.

 

K incidentu došlo aj v hlavnom meste Kábul - vysokopostaveného policajta zabila bomba nastražená v jeho aute, uviedol policajný hovorca Basír Mudžáhid.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies