Americký dron údajne zabil v Iraku dvoch iránskych poradcov

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 16:45 • 2 min
Americký dron údajne zabil v Iraku dvoch iránskych poradcov

BAGDAD - Počas útoku amerického bezpilotného lietadla v Iraku údajne prišli o život dvaja iránski poradcovia. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie Iránskych revolučných gárd.

slovakia

left justify in out

Server Iránskych revolučných gárd Sepahnews.ir informoval, že k útoku amerického dronu došlo v Iraku v pondelok 23. marca. Stalo sa krátko po tom, ako koalícia pod vedením USA začala vzdušné údery na podporu pozemnej ofenzívy irackých síl, zameranej na dobytie mesta Tikrít. 
     

Irán vo svojom vyjadrení zdôraznil, že k zabitiu jeho poradcov došlo napriek vyhláseniu USA, že pri nálete zahynuli iba militanti z teroristickej organizácie Islamský štát (IS). Zabitých iránskych poradcov údajne pochovali minulú nedeľu. 
     

Americká ambasáda pre agentúru AP v reakcii na incident uviedla, že operácie "medzinárodnej koalície sa zameriavajú len na DAIŠ" čo je arabská skratka pre skupinu IS.
     

Predstaviteľ centrálneho velenia amerických vzdušných síl tiež pre AP uviedol, že v blízkosti irackého Tikrítu sa 22-24. marca neuskutočnili "žiadne nálety koaličných vzdušných síl, s posádkou či bez posádky".
     

Irán príležitostne informuje o smrti príslušníkov svojich vojenských jednotiek v Iraku a Sýrii, avšak tentoraz išlo podľa AP o prvý prípad, keď Teherán zverejnil správu o zabití svojich vojakov pri americkom útoku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona