Americký denník New York Times zverejnil opravu svojho 161-ročného článku

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 19:39 • 2 min
Americký denník New York Times zverejnil opravu svojho 161-ročného článku

NEW YORK - Americký denník New York Times dnes vydal opravu svojho článku spred 161 rokov o Solomonovi Northupovi, slobodnom černochovi, ktorého predali do otroctva.

slovakia

left justify in out

Jeho pamäti s názvom 12 rokov otrokom sa stali predlohou pre rovnomenný oscarový film, informovala agentúra DPA. 
      

"V článku z 20. januára 1853, ktorý popisuje príbeh Solomona Northupa, sa chybne uvádza jeho priezvisko ako Northrop," napísal denník. "Navzdory tejto chybe New York Times vo svojej dobe článok charakterizoval ako 'najucelenejší a najautentickejší dokument, aký sa dosiaľ objavil'," podotýka redakcia newyorských novín. 
      

Chybu objavil používateľ sociálnej siete Twitter po tom, ako sa archívny článok začal šíriť po internete. Filmová adaptácia knihy od režiséra Stevea McQueena získala na tohtoročnom udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied sošku Oscara v kategóriách najlepší film, najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe a najlepší adaptovaný scenár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona