Americký chovateľ kŕmi svoje morky pivom, odborníci nie sú proti

NETKY.SK • 8 November 2013, 20:00 • 2 min
Americký chovateľ kŕmi svoje morky pivom, odborníci nie sú proti

WASHINGTON - Nezvyčajný spôsob chovu moriek prevádzkuje istý Američan, ktorý túto hydinu, určenú pre slávnostnú večeru na Deň vďakyvzdania, kŕmi pivom. Joe Morette z amerického štátu New Hampshire, ktorý chová približne 50 kusov moriek, sa tejto metódy pridržiava už 20 rokov, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K nápadu ho priviedla náhoda, keď si počas horúceho dňa v júli 1993 na svojej farme otvoril po práci plechovku piva, ktorá zaujala jednu z moriek a začala z nej piť. Morette, ktorý uprednostňuje podávanie ležiaka svojej hydine, tvrdí, že vďaka zlatému moku sú morky tučnejšie, chutnejšie a šťavnatejšie.

Organizácia za práva zvierat PETA však uviedla, že morky by nemali byť kŕmené pivom. "Chovatelia v celej krajine používajú otázne spôsoby, ktorými chcú dosiahnuť nízke prevádzkové náklady, alebo zmeniť chuť mäsa zvierat, pretože ich prioritou je zisk, a nie dobré zaobchádzanie s nimi," dodala organizácia.

Podľa Carla Majewského, odborníka na hydinu z University of New Hampshire, je nepravdepodobné, že by Moretteho morky trpeli. "Hoci neviem, aké množstvo piva tieto morky pijú, muselo by ísť o veľmi veľký objem, aby to malo na zvieratá rovnaký vplyv ako na človeka. Jednoducho si ho vychutnávajú spolu s jedlom," povedal.

Kathi Brocková zo spoločnosti Humane Heartland, ktorá dohliada na zaobchádzanie s chovnými zvieratami na farmách, uviedla, že normy organizácie American Humane Association - vrcholného kontrolného orgánu v oblasti ochrany zvierat - nezakazujú podávanie piva zvieratám. "Je to prospešné pre ich tráviaci trakt," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies