Americký bojovník Jeffrey Monson získal ruské občianstvo

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 19:07 • 2 min
Americký bojovník Jeffrey Monson získal ruské občianstvo

MOSKVA - Vladimir Putin udelil ruské občianstvo americkému bojovníkovi Jeffreymu Monsonovi. Príslušný dekrét je zverejnený na oficiálnom internetovom portáli o právnych informáciách. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Ruské občianstvo bolo Monsonovi schválené už v decembri roku 2015 a o túžbe stať sa ruským občanom bojovník vyhlásil v marci roku 2013.

     

Monson je známy svojou sympatiou k Rusku a jeho sovietskej minulosti. Športovec opakovane začínal boj pod hymnou Sovietskeho zväzu.

      

Športovec má tiež pas samostatne vyhlásenej Luhanskej ľudovej republiky a titul čestného občana Abcházska. 

 

V Luhansku otvoril detskú športovú školu. Monson sa narodil a vyrastal v USA, v štáte Minnesota. V zmiešaných bojových umeniach Jeffrey William Monson, prezývaný "snehuliak", vykonal 85 zápasov, z ktorých vyhral 60. Je tiež majstrom sveta v brazílskom Jiu-Jitsu.

     

On nie je prvý Američan, ktorý dostal ruské občianstvo. Predtým to urobili herec Steven Seagal, umelec Yuri Kuperman, boxer Roy Jones, snowboardista Víc Wilde, basketbalista Róbert John Holden.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies