Americký armádny veliteľ pre Tichomorie varuje pred severokórejskými raketami

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 09:01 • 2 min
Americký armádny veliteľ pre Tichomorie varuje pred severokórejskými raketami

WASHINGTON - Veliteľ americkej armády pre Tichomorie vyjadril znepokojenie nad zvýšeným doletom a presnosťou severokórejských rakiet, informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Generál Vincent Brooks v stredu uviedol, že je ťažké predpokladať schopnosť Severnej Kórei zlúčiť jej raketové systémy s jadrovými zbraňami, ale jej potenciál rakiet dlhého doletu začína predstavovať fyzickú hrozbu pre americké územie.

 

Vzhľadom na zvyšujúce sa napätie musia byť Spojené štáty vojensky pripravené, ale zároveň aj otvorené dialógu v prípade, ak sa naň naskytne príležitosť.

 

Severná Kórea v pondelok odpálila do mora dve balistické strely krátkeho doletu a varovala pred "neľútostným úderom" v čase, keď Soul a Washington spustili každoročné vojenské cvičenie.

 

Brooks uviedol, že vzhľadom na hrozbu, ktorú Severná Kórea predstavuje, Spojené štáty nemajú inú možnosť ako vykonávať vojenské cvičenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona