Americký admirál Ferguson je novým šéfom Spoločného veliteľstva NATO v Európe

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 13:34 • 2 min
Americký admirál Ferguson je novým šéfom Spoločného veliteľstva NATO v Európe

BRUSEL - Severoatlantická aliancia oznámila, že americký admirál Mark Ferguson sa v utorok 22. júla ujal velenia Spoločného veliteľstva NATO v Európe, ktorého sídlo sa nachádza v blízkosti Neapola na juhu Talianska.

slovakia

left justify in out

Ferguson v tejto funkcii nahradil svojho krajana, admirála Brucea Clingana.
     

Admirál Ferguson je v poradí už 28. členom amerického námorníctva, ktorý získal funkciu veliteľa kombinovaných síl aliancie. Doteraz pôsobil ako zástupca náčelníka námorných operácií vo Washingtone.
     

"Som odhodlaný posilniť alianciu a spolupracovať s našimi spojencami a partnermi, aby aj naďalej predstavovali pozitívnu silu a zaisťovali mier a stabilitu v regióne," povedal admirál pri prevzatí funkcie. 
     

Jeho predchodca, admirál Clingan na jeseň tohto roku odchádza do dôchodku po 37 rokoch aktívnej kariéry.
     

V decembri 2012 Spoločné veliteľstvo NATO opustilo svoju historickú základňu v Bagnoli neďaleko Neapola a presťahovalo sa do moderných kancelárií v Lago Patria, taktiež v blízkosti najväčšieho juhotalianskeho mesta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies