Americký a ruský minister obrany hovorili o zastavení konfliktu v Sýrii

NETKY.SK • 18 September 2015, 19:17 • 2 min
Americký a ruský minister obrany hovorili o zastavení konfliktu v Sýrii

WASHINGTON - Americký minister obrany Ash Carter hovoril dnes so svojím ruským náprotivkom Sergejom Šojgu. Témou ich telefonického rozhovoru bolo riešenie krízy v Sýrii. Išlo o prvý rozhovor šéfov rezortov obrany oboch veľmocí po viac ako roku, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Obaja ministri spolu hovorili aj o možnosti začať rokovania medzi zástupcami ozbrojených síl Ruska a Spojených štátov o situácii v Sýrii, ako aj o boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). "Dohodli sa, že budú ďalej rokovať o mechanizmoch na zastavenie konfliktu v Sýrii a ťažení proti IS," uvádza sa vo vyhlásení amerického ministerstva obrany.


Telefonický rozhovor medzi ruským a americkým ministrom obrany trval podľa Pentagónu približne 50 minút. Šéfovia rezortov obrany oboch krajín sa predtým naposledy spolu rozprávali v auguste 2014, keď Šojgu hovoril s vtedajším americkým ministrom obrany Chuckom Hagelom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies