Americkú CIA čaká veľká reorganizácia, posilní svoje kybernetické kapacity

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 06:42 • 2 min
Americkú CIA čaká veľká reorganizácia, posilní svoje kybernetické kapacity

WASHINGTON - Americkú Ústrednú spravodajskú službu (CIA) čaká rozsiahla reorganizácia, jedna z najväčších v jej skoro 70-ročnej histórii. Ohlásil to v piatok riaditeľ CIA John Brennan, ktorý okrem iného plánuje posilniť kapacity služby v oblasti kybernetických operácií.

slovakia

left justify in out

V rámci reštrukturalizácie vznikne 10 nových organizačných jednotiek, takzvaných "centier misie", ktoré sa budú venovať konkrétnym geografickým oblastiam alebo problémom, napríklad Afrike alebo šíreniu jadrových zbraní. Okrem toho vznikne nové "Riaditeľstvo pre digitálne inovácie"; jeho úlohou bude využívanie moderných kybernetických technológií pri zhromažďovaní spravodajských informácií.

 

Podľa Brennana sú ohlásené zmeny nevyhnutné, aby sa pokryli spravodajské "diery", ktoré CIA v súčasnosti nie je schopná úplne pokrývať. Ide napríklad o krajiny, s ktorými USA nemajú diplomatické vzťahy, alebo časti štátov kontrolované teroristickými skupinami.

 

Posilnenie kybernetických kapacít môže pomôcť CIA, aby efektívnejšie čelila novým militantným skupinám, akou je napríklad Islamský štát (IS), ktorý masívne využíva moderné technológie a šíri svoju propagandu prostredníctvom internetových sociálnych sietí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona