Americkí vyšetrovatelia doteraz nekontaktovali UCI

NETKY.SK • 17 August 2010, 12:10 • 2 min
Americkí vyšetrovatelia doteraz nekontaktovali UCI

Americkí vyšetrovatelia doteraz nekontaktovali UCI

slovakia

left justify in out

Šéf Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Pat McQuaid v utorok povedal, že nikto nekontaktoval jeho inštitúciu v súvislosti s americkým vyšetrovaním podvádzania v profesionálnej cyklistike.
      Vyšetrovatelia kontaktovali sponzorov a údajne aj bývalých kolegov sedemnásobného šampióna Tour de France Lancea Armstronga. Prípad vzbudil pozornosť po tom, čo sa dopingový hriešnik Floyd Landis, ktorému dodatočne odobrali víťazstvo na Tour v roku 2006, priznal k užívaniu zakázaných látok a ukázal prstom aj na Armstronga a ďalších cyklistov.
      Ako však McQuaid uviedol v rozhovore pre agentúru AP, americké vyšetrovacie orgány ani Interpol si od UCI doteraz nič nevyžiadali. "Nemáme s tým nič spoločné, je to úplne iné vyšetrovanie. Nie je to antidopingové vyšetrovanie ako také," vysvetlil McQuaid.
      Dvaja dôležití sponzori Armstronga nedávno oznámili úradom v USA, že chcú úzko spolupracovať pri vyšetrovaní. Výrobcovia športových artiklov Nike a bicyklov Trek tak chcú podľa ich vyjadrenia pomôcť pri ozrejmovaní obvinení zo strany Landisa.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies