VIDEO Americkí vojaci si v Pardubiciach zaspievali pri pive

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 10:16 • 2 min
VIDEO Americkí vojaci si v Pardubiciach zaspievali pri pive

PARDUBICE - Desiatky amerických vojakov, ktorí sú súčasťou konvoja presúvajúceho sa z cvičenia v Poľsku a Pobaltí na základňu v Nemecku, absolvovali v nedeľu večer exkurziu v pivovare v Pardubiciach.

slovakia

left justify in out

Zabezpečilo ju vedenie pivovaru v spolupráci s Armádou Českej republiky, informoval web Novinky.cz.

 

 

Celú exkurziu hradil miestny pivovar z vlastných zdrojov. Americkí vojaci mali k dispozícii alkoholické aj nealkoholické pivo, ale väčšina z nich si vybrala to druhé, pretože mnohí sú stále v službe.

 

 

Vojaci si pivo veľmi pochvaľovali, napísali Novinky.cz. Zamestnancom pivovaru poďakovali za pozvanie pesničkou, ktorú sami zložili. Po návšteve pivovaru sa väčšina vojakov vybrala do centra Pardubíc, časť z nich zavítala do miestneho fastfoodu.

 

 

V programe mali americkí vojaci zahrnutú aj prechádzku mestom, ale počasie im veľmi neprialo. Prenocujú v pardubických kasárňach, odkiaľ dnes ráno vyrazia do Prahy.

 

 

Americký konvoj prekročil poľsko-české hranice v nedeľu na troch rôznych miestach. Hoci nejde o prvý takýto presun armády USA, vyvolal v ČR v súčasnej geopolitickej situácii veľký ohlas. "Žijeme v demokratickej spoločnosti a ja chápem ľudí, ktorí sú proti prejazdu tohto konvoja. Ja len nechápem ľudí, ktorí tento prejazd označujú za americkú okupáciu Českej republiky. To už je psychiatrická diagnóza. To sa nedá komentovať zdvorilejším spôsobom," povedal v nedeľňajšej relácii Pressklub na rozhlasovej stanici Frekvence 1 český prezident Miloš Zeman.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona