Americkí vojaci môžu destabilizovať situáciu na Ukrajine

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 13:28 • 2 min
Americkí vojaci môžu destabilizovať situáciu na Ukrajine

MOSKVA - Podľa vyhlásenia Kremľa príchod amerických parašutistov na Ukrajinu s cieľom cvičiť kyjevskú národnú gardu môže destabilizovať situáciu na východe krajiny, kde proruskí separatisti bojujú s vládnymi jednotkami.

slovakia

left justify in out

"Prítomnosť inštruktorov či špecialistov z tretích krajín na ukrajinskom území, kde je nevyriešený domáci ukrajinský konflikt, by mohla destabilizovať situáciu," povedal hovorca prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov novinárom na tlačovej konferencii.

 

Rusko stále popiera, že vo východnej Ukrajine sa nachádzajú ruskí vojaci a ruská vojenská technika. Rovnako to bolo pred anexiou Krymu, po ktorom sa pohybovali neoznačení ozbrojení vojaci na neoznačených vojenských vozidlách. Po pričlenení ukrajinského polostrova k Rusku Putin priznal, že to boli ruskí vojaci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies