Americkí vojaci budú cvičiť v Tate spolu s maďarskými jednotkami

NETKY.SK • 15 Október 2015, 10:37 • 2 min
Americkí vojaci budú cvičiť v Tate spolu s maďarskými jednotkami

BUDAPEŠŤ - Sto vojakov armády Spojených štátov s takmer 30 bližšie nešpecifikovanými technickými zariadeniami prišlo do Maďarska, aby absolvovali spoločné cvičenie s jednotkami 25. delostreleckej brigády Györgya Klapku v Tate, informovalo dnes maďarské ministerstvo obrany agentúru MTI.

slovakia

left justify in out

Vojaci budú cvičiť bojové činnosti vo výcvikových priestoroch okolo severomaďarského mesta Tata, ale aj na strelnici v Bakonskom centre bojového výcviku, kde budú Američania cvičiť aj s ďalšími jednotkami maďarskej armády. "Cieľom cvičenia je najmä zosúladiť spoluprácu jednotiek v bojových operáciách, výcvik vojakov a nácvik spoločných procesov," uviedol rezort obrany. Dodal, že spoločné cvičenie je súčasťou série programu posilnenia bezpečnosti krajín Európy, ktoré sú členmi Severoatlantickej aliancie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies