Americkí senátori žiadajú zastavenie cenzúry médií v Turecku

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 13:17 • 2 min
Americkí senátori žiadajú zastavenie cenzúry médií v Turecku

ISTANBUL - Veľká väčšina amerických senátorov vyzvala ministra zahraničných vecí USA Johna Kerryho, aby sa zasadil za väčšiu slobodu tlače v Turecku.

slovakia

left justify in out

"Snaha tureckej vlády trestať a cenzurovať turecké médiá je pre Spojené štáty dôvodom na veľké znepokojenie," cituje z dnes zverejneného listu agentúra DPA. "Také rozsiahle snahy tureckej vlády cenzurovať médiá sú urážkou základných princípov demokracie, slobodnej spoločnosti, voľného trhu, právneho poriadku a rovnosti príležitostí."

 

Pod apel sa podpísalo 74 zo 100 senátorov. Kerryho naliehavo žiadajú, aby o tejto záležitosti hovoril s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom.

 

Na indexe slobody tlače organizácie Reportéri bez hraníc (RSF) sa Turecko nachádza na 154. zo 180 miest. Politické vedenie krajiny obvinenia z cenzúry opakovanie popiera a vyprosuje si akékoľvek zasahovanie do vnútorných záležitostí. Erdogan koncom minulého roka vyhlásil: "Na svete neexistuje miesto, kde by boli médiá také slobodné ako v Turecku."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies