Americkí republikáni využívajú v predvolebnej kampani hrozbu terorizmu

NETKY.SK • 24 September 2014, 09:22 • 2 min
Americkí republikáni využívajú v predvolebnej kampani hrozbu terorizmu

WASHINGTON - Opakujúcim sa motívom predvolebných spotov americkej Republikánskej strany je osamelý militant kráčajúci pustatinou s čiernou vlajkou organizácie Islamský štát (IS) nad hlavou, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kedysi málo zaujímavá téma národnej bezpečnosti sa v hustnúcej atmosfére strachu Američanov z teroristických útokov islamistov dostáva pred blížiacimi sa voľbami do Kongresu čoraz väčšmi do popredia. Deje sa tak práve v čase, keď Spojené štáty rozšírili svoje ťaženie proti islamistom z Iraku aj na Sýriu, kde v utorok podnikli prvú vlnu leteckých útokov na IS a iné teroristické organizácie. 

 

Z výsledkov prieskumov verejnej mienky totiž jasne vyplýva, že v otázkach zahraničnej politiky a boja proti terorizmu Američania väčšmi dôverujú republikánom a tí v súčasnosti využívajú extrémizmus ako politický bič na vládnucich demokratov.

 

Otázky národnej bezpečnosti však voľby málokedy vyhrávajú, preto je predvolebný ťah republikánov súčasťou širšie koncipovanej kampane s cieľom vytvoriť spojenie medzi demokratmi ako celkom a čoraz menej obľúbeným prezidentom Barackom Obamom, ktorého zahraničnú politiku a prístup k boju s terorizmom schvaľuje stále menej Američanov. 

 

Od roku 2011, keď špeciálne komando Navy SEAL zlikvidovalo vodcu teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina, klesla v týchto otázkach popularita úradujúceho šéfa Bieleho domu na minimum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies