Americkí občania dostali výzvu, aby okamžite opustili Líbyu

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 09:02 • 2 min
Americkí občania dostali výzvu, aby okamžite opustili Líbyu

WASHINGTON - Americké ministerstvo zahraničných vecí upozornilo v utorok všetkých amerických občanov, aby opustili Líbyu a vyhli sa cestovaniu do tejto severoafrickej krajiny. Ako dôvod uviedlo "obavy o bezpečnosť". Líbya je nestabilná od zvrhnutia bývalého režimu v roku 2011, pripomenula tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vo vyhlásení uviedlo, že "varuje amerických občanov pred akoukoľvek cestou do Líbye a odporúča americkým občanom v súčasnosti sa nachádzajúcim v Líbyi, aby odtiaľ okamžite odcestovali". Kvôli bezpečnostnej situácii bol výrazne znížený aj počet zamestnancov amerického veľvyslanectva v líbyjskej metropole Tripolis a ambasáda môže teraz americkým občanom poskytovať "iba veľmi obmedzené núdzové služby".

 

"Bezpečnostná situácia v Líbyi je stále nepredvídateľná a nestabilná. Líbyjská vláda nie je schopná vybudovať dostatočnú armádu ani policajné sily a zlepšiť tak bezpečnosť po revolúcii z roku 2011," uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.

 

V septembri 2012 zahynul pri útoku na diplomatickú misii vo východolíbyjskom meste Benghází americký veľvyslanec a traja ďalší Američania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies