Americkí Imagine Dragons vystúpia v Bratislave

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 11:27 • 2 min
Americkí Imagine Dragons vystúpia v Bratislave

BRATISLAVA – Slovenskí rockoví fanúšikovia sa veľmi potešili aktuálnej správe o koncerte skupiny Imagine Dragons v Bratislave. Americká kapela odohrá koncert 19. januára v Aegon aréne NTC. Tvorcovia hitov Demons, It's Time či Radioactive vyrážajú na turné, v rámci ktorého neobídu ani slovenskú metropolu.

slovakia

left justify in out

Rockovú kapelu, ktorá vznikla v americkom Las Vegas, tvoria štyria členovia na čele so spevákom Danom Reynoldsom. Debutový album vydali v roku 2012 a prvým singlom sa stala skladba It's Time, ktorá má na YouTube vyše 124 miliónov pozretí. Ešte väčší úspech ako debut zožal v poradí druhý štúdiový album Smoke+Mirrors, na ktorom pracovali Imagine Dragons pomaly. Čakali na správny čas, keď album "dozrie" natoľko, aby s ním hrdo šli von. A podarilo sa, Smoke+Mirrors sa stal top albumom roka vo viacerých krajinách, vrátane Veľkej Británie a Kanady. Hneď po tom, ako sa objavil na pultoch a v online predaji, nastalo hotové šialenstvo a obrovský zvrat v kariére kapely. Kvalitnú prácu pretavili Imagine Dragons do množstva hudobných ocenení. V roku 2013 sa stali 

 

Nováčikom roka a skladba Radioactive sa stala najväčším rockovým hitom roka. Imagine Dragons v tom roku doslova ovládli top 10 rockových "peciek", keď sa do rebríčka dostali aj ich hity It'sTime a Demons. Pozvania na vystúpenia a koncerty sa začali množiť a skupina nahrala aj pesničku k filmu Transformers: Zánik.

 

Spevák Dan Reynolds (27) je siedmym z deviatich detí, bol vychovávaný v prísnej kresťanskej rodine. Vo veku 19 až 21 rokov bol misionárom v Nebraske. Gitarista Daniel Wayne "Wing" Sermon pochádza z piatich detí, pôvodne sa učil hrať na violončele, avšak vždy chcel byť gitaristom. Basgitarista Benjamin Arthur "Ben" McKee (30) hral na viole a akustickej gitare, až na strednej škole sa rozhodol pre basgitaru. Navštevoval prestížnu hudobnú školu Berklee School of Music, kam prijali aj slovenskú speváčku Celeste Buckingham. Bubeník Daniel Platzman (28) navštevoval tiež Berklee School of Music a získal titul v odbore filmová hudba. Hrá nielen na klasických bicích, ale na rôznych druhoch bubnov a cimbale.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies