Americkí experti preveria opravy áut v emisnej kauze Volkswagenu

NETKY.SK • 27 Október 2015, 12:52 • 2 min
Americkí experti preveria opravy áut v emisnej kauze Volkswagenu

WASHINGTON - Experti z USA budú môcť v Nemecku monitorovať úpravy vozidiel zasiahnutých emisným škandálom v skupine Volkswagen (VW). Pozvanie tlmočil nemecký minister dopravy Alexander Dobrindt na stretnutí so svojim americkým rezortným kolegom Anthonym Foxxom.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí vo Washingtone mu podľa svojich slov poskytol aktualizované informácie o krokoch, ktoré Nemecko podniklo v reakcii na kauzu. O ďalších opatreniach má Berlín americkú stranu priebežne informovať. VW sa zaviazal vyriešiť škandál a transparentným spôsobom vysvetliť jeho pozadie, čo spoločnosti umožní znovu získať stratenú dôveru, uviedol ďalej Dobrindt.  Skupina VW minulý mesiac v reakcii na zistenia regulačných úradov v USA priznala, že celosvetovo do zhruba 11 mil. áut inštalovala softvér, ktorý umožňuje skresľovať skutočný objem emisií vypúšťaných z dieselových vozidiel. V Európe koncern zvoláva na opravu 8,5 mil. áut, z toho v Nemecku 2,4 mil. vozidiel. Na výdavky spojené so zvolávaním VW vyčlenil 6,5 mld. eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies