Americkí a slovenskí vojaci budú ladiť odlišnosti v taktike, na programe majú aj ostré streľby

NETKY.SK • 16 September 2015, 14:43 • 2 min
Americkí a slovenskí vojaci budú ladiť odlišnosti v taktike, na programe majú aj ostré streľby

BRATISLAVA - Americkí vojaci, ktorí v týchto dňoch prechádzajú Slovenskom na aliančné cvičenie Brave Warrior v Maďarsku, majú dnes cvičenie so slovenskými vojakmi. Na pláne sú aj ostré streľby. Uviedol to druhý zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Pavel Macko.

slovakia

left justify in out

"Vykonávajú bežnú taktiku. To znamená, zdokonaľujú sa, navzájom spoznávajú svoje zbrane, zdokonaľujú sa v spoločnej taktike a budú vykonávať ostré streľby," priblížil náplň výcviku Macko. Spoločné cvičenie prebieha vo výcvikovom priestore Záhorie a za Slovensko sa na ňom zúčastňujú mechanizované jednotky z 12. práporu Nitra.

Podľa Macka, vždy keď sa stretnú jednotky z rôznych krajín NATO, musia si zladiť svoje postupy. "Musia si zladiť aj odlišnosti v taktike tak, aby dokázali spolu pôsobiť," dodal.

 

Američania by mali opustiť Slovensko v nočných až skorých ranných hodinách. "Dnes večer sformujú svoje pochodové prúdy a budú pripravení na rozkaz. Len čo dostanú rozkaz, vyrazia a v podstate pokračujú vo svojom taktickom výcviku," doplnil Macko. Konvoj tvorí približne 640 amerických vojakov s asi 150 kusmi techniky. Američania so sebou priniesli napríklad obrnené bojové vozidla Stryker či terénne vozidlá Humvee.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies