Americkému hercovi Morganovi Freemanovi udelia Národnú medailu umení

NETKY.SK • 15 September 2016, 12:23 • 2 min
Americkému hercovi Morganovi Freemanovi udelia Národnú medailu umení

BRATISLAVA – Americký herec Morgan Freeman dostane jednu z dvanástich Národných medailí umení, ktoré udelí americký prezident Barack Obama. V

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informovali zástupcovia Bieleho domu. Sedemdesiatdeväťročného rodáka z Memphisu ocenia za jeho prácu ako herca, režiséra a rozprávača. Slávnostné udeľovanie medailí za prínos v roku 2015 sa uskutoční vo štvrtok 22. septembra v Bielom dome, počas ktorého zároveň odovzdajú aj dvanásť Národných medailí za humanitné vedy.


Národnú medailu umení dostane aj herec a filmár Mel Brooks, ktorý ju podľa Bieleho domu dostane za to, že po celý svoj život rozosmieva svet. Okrem neho si toto ocenenie odnesú hudobný skladateľ Philip Glass, herečka a speváčka Audra McDonald, spisovateľka Sandra Cisneros, maliar Jack Whitten, hudobník Santiago Jimenez Jr., autori divadelných hier Moises Kaufman a Luis Valdez, hudobný producent a zakladateľ vydavateľstva Motown Berry Gordy, tanečník a choreograf Ralph Lemon a spoločnosť The Eugene O'Neill Theater Center.


Držiteľmi dvanástich Národných medailí za humanitné vedy tento rok budú šéfkuchár José Andrés, džezový trubkár Wynton Marsalis, rozhlasový moderátor Terry Gross, spisovatelia James McBride, Rudolfo Anaya, Louis Menand a Ron Chernow, lekár a spisovateľ Abraham Verghese, historička a spisovateľka Elaine Pagels, novinárka a spisovateľka Isabel Wilkerson, poetka Louise Glück a program vyššieho vzdelania organizácie Prison University Project.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona