Amerického vojaka, ktorý močil na telá padlých, zrejme degradujú

NETKY.SK • 17 Január 2013, 07:49 • 2 min
Amerického vojaka, ktorý močil na telá padlých, zrejme degradujú

Amerického vojaka, ktorý močil na telá padlých, zrejme degradujú - Krimi Hoci sudkyňa na vojenskom súde by mu uložila prísnejší trest, je viazaná podmienkami dohody, ktorú seržant Deptola uzavrel s vojenskými prokurátormi. Príslušník americkej námornej pe

slovakia

left justify in out

img

Hoci sudkyňa na vojenskom súde by mu uložila prísnejší trest, je viazaná podmienkami dohody, ktorú seržant Deptola uzavrel s vojenskými prokurátormi.

Príslušník americkej námornej pechoty, ktorý sa priznal, že močil na telá mŕtvych bojovníkov hnutia Taliban v Afganistane, bude pravdepodobne degradovaný o jeden hodnostný stupeň. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Śtábny seržant Edward W. Deptola v stredu priznal vinu okrem iného v prípade zhanobenia telesných pozostatkov a pózovania pre neoficiálne fotografie s padlými bojovníkmi.

Hoci sudkyňa na vojenskom súde by mu uložila prísnejší trest, je viazaná podmienkami dohody, ktorú seržant Deptola uzavrel s vojenskými prokurátormi. Sudkyňa ho chcela potrestať šiestimi mesiacmi odňatia slobody, pokutou 5000 dolárov, degradáciou na hodnosť vojaka a prepustenie zo služby pre zlé správanie.

Video, na ktorom bol seržant zachytený, natočili v júli roku 2011 a na verejnosť sa dostalo minulý rok uprostred série udalostí, ktoré diskreditovali amerických vojakov v Afganistane.

Na snímke z videozáznamu zverejneného na internete 11.januára 2012 užívateľom siete Youtube "semperfiLoneVoice", muži v unformách príslušníkov amerických námorných síl stoja v polkruhu nad tromi telami. Americké námorníctvo identifikovalo všetkých štyroch vojakov, ktorí na videu zverejnenom na internete močili na mŕtvych bojovníkov Talibanu. Vojaci pôsobili v Afganistane zrejme ako ostreľovači v rámci 3. práporu druhej divízie námornej pechoty, ktorá má základňu v Camp Lejeune v Severnej Karolíne. Táto jednotka slúžila v afganskej provincii Helmand od marca do septembra 2011.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies