Amerického r'n'b speváka R. Kellyho vzali do väzby pre nezaplatené výživné

NETKY.SK • 7 Marec 2019, 17:24 • 2 min
Amerického r'n'b speváka R. Kellyho vzali do väzby pre nezaplatené výživné

BRATISLAVA - Amerického r'n'b speváka R. Kellyho zadržali a vzali v stredu do väzby za to, že svojej bývalej manželke nevyplatil alimenty na deti. Stalo sa tak po tom, čo sa vo veci výživného konalo súdne pojednávanie.

slovakia

left justify in out

Interpret mal do stredy zaplatiť vyše 161-tisíc dolárov (v prepočte zhruba 142-tisíc eur), on však tvrdí, že si to nemohol dovoliť. Z väzenia ho prepustia po vyplatení plnej dlžnej sumy, uviedla kancelária šerifa okresu Cook v štáte Illinois . Ďalšie pojednávanie sa v súvislosti s alimentmi bude konať 13. marca.

Podľa Kellyho publicistu Darrella Johnsona 52-ročný spevák v stredu plánoval zaplatiť 50 až 60-tisíc dolárov (viac ako 44 až 53-tisíc eur). Celú sumu vyplatiť nemohol, pretože podľa jeho slov nemohol pracovať. Kellyho podporovatelia sa ho podľa Johnsona usilujú z väzenia do budúcej stredy.

Súd spevákovi v januári 2009 nariadil, aby platil mesačné výživné 20 833 dolárov, pričom Kelly sa vtedy na pojednávaní nezúčastnil. Podľa súdnych dokumentov, ktoré minulý mesiac preskúmala televízia CNN, Kelly svojej exmanželke však do 6. februára nezaplatil 169-tisíc dolárov (vyše 149-tisíc eur). Aby sa vyhol zatknutiu za pohŕdanie súdom, sudca spevákovi nariadil, aby do stredy vyplatil spomínanú sumu.

 


Speváka zadržali v deň, keď televízia CBS v relácii CBS This Morning odvysielala rozhovor, v ktorom sa Kelly emotívne vyjadril na margo februárového obvinenia zo sexuálneho zneužívania. Spevák čelí obvineniam v desiatich bodoch obžaloby zahŕňajúcom štyri ženské obete, z ktorých najmenej tri boli mladšie ako 17 rokov. Spevák, ktorý svoju vinu popiera, bol v tejto súvislosti aj vo väzbe. Prepustili ho na kauciu 100-tisíc dolárov. Ďalšie pojednávanie sa v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho zneužívania bude konať 22. marca.

R. Kelly, celým menom Robert Sylvester Kelly, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989. Debutoval v roku 1992 albumom Born Into The 90's, ktorý nahral so skupinou Public Announcement. O rok neskôr vydal prvú sólovku 12 Play, po ktorej nasledovalo ďalších pätnásť štúdioviek, z toho trinásť sóloviek a dva spoločné albumy s rapperom Jay Z - The Best Of Both Worlds (2002) a Unfinished Business (2004). Jeho zrejme najznámejším hitom je skladba I Believe I Can Fly, za ktorú dostal v roku 1998 tri ceny Grammy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona