Amerického podnikateľa a jeho otca v Iráne odsúdili na desať rokov väzenia

NETKY.SK • 18 Október 2016, 16:55 • 2 min
Amerického podnikateľa a jeho otca v Iráne odsúdili na desať rokov väzenia

TEHERÁN - Amerického podnikateľa iránskeho pôvodu a jeho otca odsúdili v Iráne na desaťročné tresty odňatia slobody nepodmienečne. Oznámila to iránska štátna agentúra Mizan, ktorá prináša justičné spravodajstvo, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

O tom, za čo tieto tresty dostali, sa ani jedna z agentúr nezmieňuje. Agentúra Mizan dnes zverejnila tresty, ktoré dostali podnikateľ Siamak Namazi a jeho otec Baquer Namazi, bývalý predstaviteľ Detského fondu OSN (UNICEF), ktorý za čias šacha podporovaného Spojenými štátmi zastával funkciu guvernéra západoiránskej bohatej ropnej provincie Chúzistán. Agentúre AP sa nepodarilo spojiť so stúpencami Namazisovcov.


Rozsudky boli zverejnené krátko nato, ako agentúra Mizan zverejnila v pondelok na internete videozáznam so Siamakom Namazim. V správe tiež uviedla, že desaťročný trest dostal aj Libanončan Nizar Zakka, žijúci trvale v USA. Jeho stúpenci už predtým informovali o jeho rozsudku, ale správa agentúry Mizan je prvým oficiálnym iránskym potvrdením týchto verdiktov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies