Americké zásoby ropy sa zvýšili o 14,4 mil. barelov

NETKY.SK • 3 November 2016, 10:50 • 2 min
Americké zásoby ropy sa zvýšili o 14,4 mil. barelov

WASHINGTON - Komerčné zásoby ropy v USA sa minulý týždeň zväčšili o 14,4 mil. barelov na úroveň 482,6 mil. barelov. Zásoby benzínu v krajine v týždni končiacom sa 28. októbra však klesli o 2,2 mil. barelov. Informoval o tom americký Federálny úrad pre energetiku (EIA) v pravidelnej týždňovej správe, ktorú zverejnil na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Dovoz ropy do USA bol minulý týždeň v priemere na úrovni 9 mil. barelov denne, čo bol oproti predchádzajúcemu týždňu rast o 2 mil. barelov denne. Počas uplynulých štyroch týždňov sa do krajiny v priemere denne dovážalo 7,7 mil. barelov ropy. Oproti rovnakému štvortýždňovému obdobiu minulého roka sa tak import zvýšil o 7 percent.

 

Americké rafinérie podľa správy EIA minulý týždeň v priemere spracovali 15,4 mil. barelov ropy denne. Oproti predošlému týždňu išlo pokles o 104 tis. barelov denne. Rafinérie svoju prevádzkovú kapacitu využívali na 85,2 percenta. Produkcia benzínu sa minulý týždeň mierne zmenšila a bola v priemere na úrovni 9,8 mil. barelov denne. Cena ľahkej americkej ropy bola v závere minulého týždňa 48,72 USD za barel, čiže oproti predchádzajúcemu týždňu klesla o 1,89 USD, ale medziročne bola vyššia o 2,12 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona