Americké zásoby ropy sa znížili o milión barelov

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 09:20 • 2 min
Americké zásoby ropy sa znížili o milión barelov

WASHINGTON - Komerčné zásoby ropy v USA sa minulý týždeň zmenšili o 1 mil. barelov na úroveň 532,3 mil. barelov.

slovakia

left justify in out

Zásoby benzínu v krajine v týždni končiacom sa 14. apríla sa zvýšili o 1,5 mil. barelov na 237,7 mil. barelov. Informoval o tom americký Federálny úrad pre energetiku (EIA) v pravidelnej týždňovej správe, ktorú zverejnil na svojej internetovej stránke.

Dovoz ropy do USA minulý týždeň klesol o 68 tis. barelov denne na úroveň v priemere 7,8 mil. barelov ropy denne. Počas uplynulých štyroch týždňov sa do krajiny v priemere denne importovalo vyše 7,9 mil. barelov ropy, čo bol medziročný rast o 2 percentá. Americké rafinérie minulý týždeň v priemere spracovali vyše 16,9 mil. barelov ropy denne. Oproti predošlému týždňu to bolo o 241 tis. barelov denne viac. Rafinérie svoju prevádzkovú kapacitu využívali na 92,9 percenta. Produkcia benzínu sa však minulý týždeň zmenšila a bola v priemere na úrovni 9,8 mil. barelov denne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona