Americké vojnové lode nakoniec nepriplávajú ku Kórejskému polostrovu v dôsledku pretrvávajúceho napätia

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 12:10 • 2 min
Americké vojnové lode nakoniec nepriplávajú ku Kórejskému polostrovu v dôsledku pretrvávajúceho napätia

TOKIO - Úderná skupina amerických vojnových plavidiel na čele s lietadlovou loďou Carl Vinson nepriplávala k pobrežiu Severnej Kórey, ako sa pôvodne predpokladalo, ale zvolila opačný kurz, informovala dnes BBC.

slovakia

left justify in out

Velenie amerického vojenského námorníctva 8. apríla vyhlásilo, že v dôsledku napätia spôsobeného jadrovými ambíciami Pchjongjangu pláva ku Kórejskému polostrovu úderná skupina vedená lietadlovou loďou Carl Vinson.

 

Tieto slová potvrdil minulý týždeň aj americký prezident Donald Trump, ktorý povedal, že USA vyslali ku Kórejskému polostrovu svoju "armádu". Cez víkend však skupina lodí preplávala cez Sundský prieliv spájajúci Jávske more s Indickým oceánom.

 

Velenie amerických síl v Tichomorí v utorok uviedlo, že zrušilo zastavenie skupiny v austrálskom prístave Perth a plavidlá sa namiesto toho zúčastnili spoločného cvičenia s austrálskym vojenským námorníctvom, ktoré absolvovali pri severozápadnom pobreží Austrálie po tom, čo 8. apríla vyplávali zo Singapuru.

 

Podľa BBC nie je jasné, či skutočnosť, že skupina nezamierila ku Kórejskému polostrovu, možno pripísať zámernej taktike s cieľom vystrašiť severokórejského diktátora Kim Čong-una, zmene plánu alebo jednoducho ide o nedorozumenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies