Americké úrady pre pranie špinavých peňazí v Deutsche Bank rozširujú vyšetrovanie

NETKY.SK • 26 Október 2015, 12:05 • 2 min
Americké úrady pre pranie špinavých peňazí v Deutsche Bank rozširujú vyšetrovanie

NEW YORK - Americké regulačné orgány rozšírili vyšetrovanie spoločnosti Deutsche Bank týkajúce sa prania špinavých peňazí v jej moskovskej divízii. Vyšetrovanie sa rozšírilo o prípadné nedodržanie sankcií. Informovali o tom noviny Financial Times s odvolaním sa na svoje zdroje.

slovakia

left justify in out

Oddelenie finančných služieb (DFS) štátu New York a americké ministerstvo spravodlivosti podľa dostupných informácií rozširuje vyšetrovanie, keďže niektoré transakcie údajne zahŕňajú americké doláre a bývalého bankára, ktorý má americké občianstvo. Regulačné orgány skúmajú obchody v hodnote 6 mld. USD. Toto vyšetrovanie je jedným z prvých, ktoré vedú americké orgány a týka sa možného porušenia sankčného režimu, ktorý začali uplatňovať západné krajiny voči Rusku po anexii Krymu v roku 2014.

 

Podľa Financial Times sa vyšetrovanie sústreďuje na takzvané „zrkadlové obchody“, ktoré umožňujú presun finančných prostriedkov z jednej krajiny do druhej bez použitia normálnych procedúr, ktoré platia pre cezhraničné transfery peňažných prostriedkov.  Zo stanoviska Deutsche Bank podľa Financial Times vyplýva, že voči niektorým jednotlivcom v tejto súvislosti urobila disciplinárne opatrenia a bude v tom pokračovať. DFS a americký rezort spravodlivosti situáciu nekomentovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies