Americké úrady povolili fúziu firiem Holcim a Lafarge

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 09:45 • 2 min
Americké úrady povolili fúziu firiem Holcim a Lafarge

WASHINGTON - Spoločnosti Holcim a Lafarge v pondelok získali súhlas amerických regulačných úradov na uskutočnenie fúzie.

slovakia

left justify in out

 Americká Federálna obchodná komisia (FTC) o tom informovala v pondelok s tým, že spoločnosti sa zaviazali k predaju aktív. Spoločnosti súhlasili, že sa zbavia závodov, terminálov a aj lomu, aby získali povolenie na fúziu v hodnote 25 mld. USD. Povolenie od EÚ spoločnosti získali už v decembri.

 

Spoločnosť Lafarge súhlasila, že predá závod a lom v Iowe a terminály a distribučné centrá v Minnesote, vo Wisconsine, v Tennessee a v Louisiane. Predaj ďalších aktív spoločnosť avizovala už skôr. Holcim predá fabriky v Chicagu a v New Jersey a terminály v Massachusetts, v Michigane a v Illinois.

 

Dohodu o "zlúčení rovnocenných partnerov" s cieľom vytvoriť najväčšieho producenta cementu na svete zverejnili Holcim a Lafarge vlani v apríli. Tento rok v marci podmienky dohody upravili v prospech akcionárov Holcimu. Navýšenie kapitálu, ktorým chce Holcim financovať zlúčenie, musia odobriť akcionári na valnom zhromaždení 8. mája dvojtretinovou väčšinou.

 

Koncern Holcim pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Holcim (Slovensko), a. s. ktorá je na domácom trhu najväčším výrobcom a dodávateľom stavebných materiálov a súvisiacich služieb. Spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri SR od 1. februára 1992.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies