Americké úrady nanovo vyšetrujú podozrenia okolo Armstronga

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 13:02 • 2 min
Americké úrady nanovo vyšetrujú podozrenia okolo Armstronga

Americké úrady nanovo vyšetrujú podozrenia okolo Armstronga

slovakia

left justify in out

V dopingových podozreniach okolo amerického cyklistu Lancea Armstronga sa americké úrady začali zaoberať dôkazovým materiálom z právneho sporu v roku 2004.
      Poisťovacia spoločnosť SCA Promotions sa vtedy zdráhala vyplatiť cyklistickému profesionálovi sľubované prémiové peniaze, pretože Armstrong bol podozrivý z dopingu. Ten však spoločnosť zažaloval a SCA musela víťazovi Tour de France vyplatiť okolo 6 miliónov eur.        Podmienky zmluvy sa teraz dostanú znova pod lupu skúmania. Jeffrey Tillotson, vtedajší právny zástupca SCA, uviedol, že dokumenty z jeho kancelárie opäť uzrú svetlo sveta. Nachádzajú sa v nich napríklad protokoly výpovedí niekdajšieho víťaza Tour Grega LeMonda, ktorý voči Armstrongovi tiež vyslovil vážne obvinenia. Armstrongov niekdajší tímový kolega Frankie Andreu a jeho manželka vypovedali, že v roku 1996 sa v istej texaskej nemocnici dozvedeli, že dopoval.
      Tridsaťosemročný Armstrong, ktorý minulý víkend dojazdil svoju poslednú Tour de France, doping permanentne popiera, ale v ostatných týždňoch sa dostáva pod neustále väčší tlak.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies