Americké úrady majú vraj nové dôkazy v korupčnej kauze FIFA

NETKY.SK • 14 September 2015, 17:48 • 2 min
Americké úrady majú vraj nové dôkazy v korupčnej kauze FIFA

ZÜRICH - Americké úrady rozšírili vyšetrovanie korupcie vo svetovom futbale a podľa americkej generálnej prokurátorky Loretty Lynchovej podajú ďalšie trestné oznámenia. O konkrétnych menách ale hovoriť nechcela, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Môžem povedať, že nezávisle od prebiehajúcej obžaloby naďalej aktívne prípad vyšetrujeme a od mája sme ho ešte rozšírili," povedala Lynchová na tlačovej konferencii v Zürichu, kde sa pred novinárov postavil aj švajčiarsky generálny prokurátor Michael Lauber.

 

"Na základe spolupráce so švajčiarskymi úradmi a vďaka novým dôkazom, očakávame, že v najbližšej dobe podáme ďalšie trestné oznámenia na konkrétne osoby," dodala prokurátorka. Lauber povedal, že jeho úrad v súvislosti s vyšetrovaním korupcie vo FIFA zabavil majetok a byty vo švajčiarskych Alpách.

 

Americké úrady v máji, krátko pred voľbami prezidenta FIFA, obžalovali deväť futbalových funkcionárov a piatich marketingových manažérov z vydierania, prania špinavých peňazí a korupcie. Zatiaľ sa pred súd postavili len traja.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies