Americké štáty podali pre dekréty o prisťahovalcoch žalobu na Baracka Obamu

NETKY.SK • 4 December 2014, 07:46 • 2 min
Americké štáty podali pre dekréty o prisťahovalcoch žalobu na Baracka Obamu

AUSTIN - Texas vedie koalíciu 17 amerických štátov, ktoré v stredu zažalovali administratívu prezidenta Baracka Obamu pre jeho rozhodnutie pomocou dekrétov ochrániť pred deportáciou približne 4,7 milióna prisťahovalcov bez platných dokladov. O oznámení texaského generálneho prokurátora Grega Abbotta informovala v noci nadnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V podaní predloženom texaskému federálnemu súdu v južnom obvode Texasu sa uvádza, že Obamovo exekutívne nariadenie je nezákonné a umožňuje federálnym úradom "poskytnúť rozsiahle výhody jednotlivcom, ktorých správanie je v rozpore s Kongresom," uviedol pre Reuters republikán Abbott. K texaskej iniciatíve sa pridali aj ďalšie americké štáty, republikánske bašty, ako Alabama, Idaho, Mississippi či Utah.

      

Barack Obama predstavil v novembri novú stratégiu imigračnej politiky, ktorá má priniesť úľavu od hrozby deportácie pre takmer 4,7 milióna ľudí, ktorí sa zdržujú na území Spojených štátov bez platných dokladov. Demokrat Obama sa tak chystá urobiť prostredníctvom prezidentských dekrétov a obísť hlasovanie Kongresu, kde majú prevahu republikáni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies