Americké orgány prešetrujú, ako letel tínedžer v podvozku na Havaj

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 14:12 • 2 min
Americké orgány prešetrujú, ako letel tínedžer v podvozku na Havaj

HONOLULU - Americké bezpečnostné orgány budú od letiska v americkom meste San José žiadať odpovede na otázku, ako sa 15-ročný chlapec mohol v nedeľu nepozorovane dostať až do lietadla a bez povšimnutia absolvovať cestu na Havaj.

slovakia

left justify in out

Nezvyčajným prípadom sa už zaoberá aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Po útokoch z 11. septembra totiž americké orgány dali na ochranu letísk a lietadiel takmer 60 miliárd dolárov. Tínedžer sa však napriek týmto bezpečnostným opatreniam dokázal dostať až do útrob stroja a schovať sa v priestore pre kolesá. Nejasným ostáva aj spôsob prežitia krutých podmienok letu. Podľa úradov totiž musel prekonať teplotu okolo mínus 50 stupňov Celzia a nedostatok kyslíka. Záchranári skonštatovali, že po jeho objavení na pristávacej ploche na Havaji bol po päť a polhodinovom lete v celkom dobrom zdravotnom stave. FBI predpokladá, že veľkú časť letu bol v bezvedomí.

 

Boeing 767 spoločnosti Hawaiian Airlines viezol na havajský ostrov Maui 232 ľudí. Podľa vyšetrovateľov z Úradu pre bezpečnosť v doprave sa mohol let cez Tichý oceán skončiť tragicky v prípade, že by čierny pasažier mal pri sebe výbušniny. Úrady navyše stále nevedia zistiť, ako sa mladík na plochu letiska v San José dostal, keďže zábery z bezpečnostných kamier ho ukazujú, ako smeruje už priamo na dráhe k lietadlu, píše portál amerického denníka LA Times.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona