Americké lietadlá CV-22 OSPREY budú cvičiť na Slovensku

NETKY.SK • 26 November 2016, 15:40 • 2 min
Americké lietadlá CV-22 OSPREY budú cvičiť na Slovensku

BRATISLAVA - Dve lietadlá CV-22 OSPREY 7. letky špeciálnych operácií US Air Force Europe budú od pondelka 28. novembra cvičiť na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Nacvičovať budú lety v sťažených podmienkach a prašnom prostredí, takzvaný „Brown out“, ako aj streľbu na pozemné ciele v priestoroch leteckej strelnice Záhorie. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

 

"Ozbrojené sily SR poskytujú americkej strane výcvikové priestory a základnú logistickú podporu s obsluhou na letisku v Kuchyni," dodala Capáková. Výcvik bude na Záhorí prebiehať do piatka 2. decembra.

 

Lietadlá typu CV-22 OSPREY sú akousi kombináciou medzi lietadlom a vrtuľníkom. Unikátna konštrukcia s preklopnými rotormi v sebe kombinujú výhody kolmého vzletu a pristátia vrtuľníka s vysokou rýchlosťou a veľkým doletom turbovrtuľového lietadla. CV-22 OSPREY pôsobili v bojových a záchranných operáciách nad Irakom, Afganistanom a Líbyou.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona