Americké know-how pre slovenských študentov

NETKY.SK • 30 Január 2013, 12:36 • 2 min
Americké know-how pre slovenských študentov

Americké know-how pre slovenských študentov - Zaujímavosti Profesorské kapacity zo zahraničných univerzít pôsobia už aj na Slovensku. Najnovšie ňou bude John Pickles z americkej University of North Carolina at Chapel Hill, ktorý bude prednášať a pracovať

slovakia

left justify in out

imgProfesorské kapacity zo zahraničných univerzít pôsobia už aj na Slovensku. Najnovšie ňou bude John Pickles z americkej University of North Carolina at Chapel Hill, ktorý bude prednášať a pracovať na výskume na bratislavskej Ekonomickej univerzite. Zahraničných pedagógov prilákal na Slovensko grantový program Hosťujúci profesor financovaný Nadáciou VÚB.

Profesor Pickles nepríde na Slovensko na jednu prednášku, ale bude tu pôsobiť počas celého zimného semestra. Prednášať bude ekonomickú geografiu na Národohospodárskej fakulte EU. Venovať sa bude otázkam regionálneho ekonomického rozvoja, hlavne v regióne strednej a východnej Európy. Ide o oblasti, kde dôsledkom vývoja priemyselných odvetví dochádza k zníženiu miezd a zvýšeniu nezamestnanosti. Tento vedný odbor skúma inovačné a kreatívne aktivity firiem a nové formy podnikania, či zavádzanie nových technológii. Profesor Pickles dlhodobo spolupracuje s výskumníkmi Ekonomickej univerzity a spoločne publikujú práce so zameraním na regionálne industriálne systémy a ich zmeny, ktoré sa týkajú vstupu na európske trhy. 

„Program Hosťujúci profesor prináša slovenským študentom ekonómie zahraničné poznatky a pedagogické postupy a posilňuje domáce výskumné programy. Počas štyroch rokov trvania programu tu pôsobili odborníci na mikroekonomiku poľnohospodárstva, ekonomický rozvoj a podnikanie žien, medzinárodné financie alebo finančnú matematiku. Na Slovensko prišli z USA, Francúzska, Veľkej Británie a Maďarska“, priblížila Elena Kohútiková, zástupkyňa generálneho riaditeľa VÚB banky. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies