Americké hudobné ceny: Umelcom roka je opäť skupina One Direction

NETKY.SK • 23 November 2015, 08:02 • 2 min
Americké hudobné ceny: Umelcom roka je opäť skupina One Direction

LOS ANGELES - Anglicko-írska chlapčenská skupina One Direction zopakovala v nedeľu v Los Angeles svoj triumf z vlaňajška a na 43. ročníku udeľovania Amerických hudobných cien (AMA) opäť zvíťazila v hlavnej kategórii umelec roka. Okrem toho sa stala tretíkrát po sebe najobľúbenejšou popovou skupinou, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V počte nominácií (šesť) premenených na ceny (tri) však dominovala americká speváčka Taylor Swiftová. Triumfovala v kategóriách skladba roka (Blank Space), poprockový album roka (1989) a najobľúbenejší súčasný umelec. Na červenom koberci sa však osobne neobjavila a ani sa nikým nenechala zastupovať.

 

Kanadský R&B spevák, textár a producent Abel Tesfaye vystupujúci pod menom The Weeknd zvíťazil v kategóriách najobľúbenejší umelec v žánri soul/R&B a najlepší album v žánri soul/R&B (Beauty Behind the Madness).

Americká raperka Nicki Minaj bodovala v kategóriách najlepšia rapová/hiphopová umelkyňa a najlepší rapový/hiphopový album (The Pinkprint).

 

Anglický spevák a textár Ed Sheeran sa stal najlepším popovým, resp. rockovým umelcom. Country speváka Sama Hunta vyhlásili za nováčika roka. Enrique Iglesias vyhral kategóriu najlepší latinskoamerický umelec a americká rocková kapela Fall Out Boy sa stala najlepšou alternatívnou skupinou.

 

Galavečer vysielaný naživo v televízii moderovala speváčka Jennifer Lopezová, ktorá ho aj otvorila svojím vystúpením. Okrem nej vystúpili aj hviezdy ako Gwen Stefani, Meghan Trainor, Justin Bieber, Ariana Grande, Nick Jonas či Alanis Morrisette.

 

Kanadská speváčka Céline Dionová vzdala emotívny hold 130 obetiam útokov v Paríži, keď vo francúzštine zaspievala populárnu francúzsku skladbu Hymne a l'Amour, ktorú preslávila šansoniérka Édith Piaf.

 

Americké hudobné ceny vznikli v roku 1973 ako alternatíva ku Grammy. Na rozdiel od nich rozhodujú o držiteľoch AMA fanúšikovia. Nominácie sa zakladajú na predajnosti albumov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies