Americké hniezdo rusofóbie vyháňajú z Ruska

NETKY.SK • 2 August 2019, 11:57 • 2 min
Americké hniezdo rusofóbie vyháňajú z Ruska

Jedno z najhorších a protiruských analytických centier zo Spojených štátov musí podľa rozhodnutia Generálnej prokuratúry opustiť Rusko. Takzvaná Atlantická rada, ktorej predseda je veľvyslanec USA v Rusku John Hantman, sa považuje za nežiaducu organizáciu. Čo robí táto organizácia v Rusku, kto ju financuje a ako si získala špinavú povesť?

slovakia

left justify in out

Analytická rada, ktorá bola založená v roku 1961 a má sídlo vo Washingtone, pôvodne bola navrhnutá na nadviazanie spolupráce medzi USA a západnou Európou. Postupne sa stala jedným z najvplyvnejších analytických centier na oboch stranách Atlantiku. Dnes sa dá s istotou povedať, že ide o štruktúru neodlíšiteľnú od ostatných jednotiek NATO.

 

Analytická rada prostredníctvom svojich regionálnych centier realizuje množstvo projektov a programov zameraných podľa charty organizácie na vybudovanie „bezpečnejšieho“ sveta pomocou „ústrednej úlohy NATO pri riešení globálnych problémov“. NATO „rieši“ problémy pomocou vojenských zásahov a riadených striel.

 

Atlantická rada v Eurázii realizuje jeden z najdôležitejších programov, ktorý sa zameriava na Rusko, post-sovietske republiky a bývalé členské krajiny Varšavského paktu a Radu pre vzájomnú hospodársku pomoc, čo znamená celý bývalý sovietsky východný blok. Vedúci Euroázijského centra pri Atlantickej rade je bývalý veľvyslanec USA na Ukrajine John Herbst.

 

V každej z krajín, v ktorých Atlantická rada pôsobí, spolupracuje so zástupcami miestnej nesystémovej opozície.

 

Za koho peniaze funhuje Atlantická rada? Ak sa pozrieme na údaje za fiškálny rok 2018, tak medzi hlavných darcov patrí Britské ministerstvo zahraničných vecí, Ministerstvo zahraničných vecí USA, Facebook, Ministerstvo zahraničných vecí Švédska, Ministerstvo obrany USA, najväčšie obranné koncerny Lockheed Martin, Boening Company, Raytheon, Ministerstvo obrany a Ministerstvo zahraničných vecí Nórska, fondy Rockefellerov a Carnegie, Americké námorníctvo a letectvo, NATO a mnoho ďalších zástupcov z vládnych aj svetových obchodných štruktúr.

 

Atlantická rada operuje s miliónmi dolárov. Je zvláštne, že medzi sponzormi je ukrajinská energetická spoločnosť Burisma Holdings, ktorá je škandalózne známa svojimi korupčnými aktivitami na ktorých sa podieľal Hunter Biden, syn amerického kandidáta na prezidenta demokrata Joe Bidena.

 

Tento informačný zdroj spája všetkých internetových bojovníkov s Ruskom, najčastejšie z Ukrajiny, Poľska a pobaltských štátov do skutočných armád trollov, ktorých úlohou je vytvárať dezinformácie o Rusku v globálnej sieti. V modernej dobe sa propaganda zmenila na výnosné podnikanie. Takmer všetci hlavní darcovia Atlantickej rady ťažia z napätia s Ruskom, preto v jej materiáloch a správach o Rusku nemôže byť žiadna objektivita.

 

Atlantická rada už niekoľko desaťročí uskutočňuje otvorený ideologický a informačný útok na Rusko a slúži záujmom amerických vojenských dodávateľov. Rozhodnutie Generálnej prokuratúry Ruskej federácie je, že organizácia „ohrozuje základy ústavného systému a bezpečnosť krajiny“, a preto nemá právo otvárať nové pobočky v Rusku a je povinná zatvoriť všetky existujúce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies