Americké hip-hopové kapely Onyx a M.O.P chcú nahrať spoločný album

NETKY.SK • 23 November 2015, 14:35 • 2 min
Americké hip-hopové kapely Onyx a M.O.P chcú nahrať spoločný album

BRATISLAVA - Americké hip-hopové skupiny Onyx a M.O.P oznámili, že plánujú nahrať spoločný album v produkcii nemeckej formácie Snowgoons. Tá pre Onyx produkovala album Wakedafucup (2014) a pre M.O.P zas štúdiovku Sparta (2011). Zatiaľ nepomenovanú nahrávku chcú vydať nezávislou cestou, a preto sa rozhodli spustiť na crowdfundingovom portáli Kickstarter zbierku, prostredníctvom ktorej chcú za mesiac vyzbierať 30-tisíc dolárov (v prepočte približne 28-tisíc eur). Album by mal vyjsť začiatkom budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Onyx vznikli v roku 1988 v New Yorku v zložení Fredro Starr, Sonny Seeza a Big DS, pričom neskôr sa k nim pridal aj Sticky Fingaz. Debutovali o päť rokov neskôr albumom Bacdafucup, no po jeho vydaní skupinu opustil Big DS, ktorý sa chcel venovať sólovej kariére. Zvyšní traja členovia následne vydali štúdiovky All We Got Iz Us (1995), Shut 'Em Down (1998), Bacdafucup Part II (2002), Triggernometry (2003) a kompilácie Cold Case Files: Murda Investigation (2008) a Cold Case Files Vol. 2 (2012). Vlani vydali hneď dva albumy - Wakedafucup a Turndafucup, na ktoré nadviazali tento rok EP Against All Authorities. Všetky tri spomínané nahrávky však nahrali už iba Fredro Starr a Sticky Fingaz.


M.O.P (akronym pre Mash Out Posse, pozn. SITA) vznikli o štyri roky neskôr taktiež v New Yorku, pričom zostavu tvoria od začiatku Billy Danze a Lil Fame. Debutovali o rok neskôr singlom How About Some Hardcore?, ktorý sa nachádzal na soundtracku filmu House Party 3 (1994). Ich prvým albumom sa stala nahrávka To The Death (1994), po ktorej nasledovali Firing Squad (1996) a First Family 4 Life (1998).

 

 

Známejšími sa však stali až vďaka štvrtému albumu Warriorz (2000), ktorý obsahoval hit Ante Up (Robbin Hoodz Theory). V roku 2004 vydali nahrávku Mash Out Posse, na ktorej skombinovali hip-hop s rockom. Nasledujúci rok podpísali zmluvu s vydavateľstvom G-Unit Records, ktoré založil 50 Cent. Tento label opustili po troch rokoch, pričom počas tohto obdobia vydali iba dve kompilácie - St. Marxmen (2005) a Ghetto Warfare (2006). Odvtedy si rozšírili diskografiu o štúdiovky Foundation (2009), Sparta (2011) a EP nahrávku Street Certified (2014). Lil Fame okrem toho vydal spolu s Termanologym nahrávku Fizzyology (2012).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies