Americké bezpilotné lietadlo zabilo v pakistane štyroch podozrivých militantov

NETKY.SK • 30 Október 2014, 09:02 • 2 min
Americké bezpilotné lietadlo zabilo v pakistane štyroch podozrivých militantov

ISLAMABAD - Najmenej štyria militanti zahynuli dnes pri útoku amerického bezpilotného lietadla v severozápadnej časti Pakistanu. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na nemenovaný bezpečnostný zdroj.

slovakia

left justify in out

Lietadlo vystrelilo dve rakety na dom v oblasti Barmal v Južnom Vaziristane. Je to jedna zo siedmich kmeňových oblastí v ktorých je aktívne militantné hnutie Taliban.
      

Bezpečnostný zdroj spresnil, že areál domu bol zničený a štyria podozriví militanti, ktorí sa v ňom nachádzali, zahynuli. Podľa údajov zdroja bol jeden z nich arabský bojovník. Pakistanská armáda tvrdí, že oblasť Južného Vaziristanu počas vojenskej operácie v roku 2009 od povstalcov vyčistila, ale militanti stále ovládajú niektoré odľahlé oblasti.
      

Pakistan je proti útokom bezpilotných lietadiel a považuje ich za narušenie svojej suverenity. Spojené štáty však v útokoch na podozrivých militantov pokračujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies