Americké bezpilotné lietadlo zabilo štyroch ozbrojencov v Pakistane

NETKY.SK • 30 September 2013, 07:36 • 2 min
Americké bezpilotné lietadlo zabilo štyroch ozbrojencov v Pakistane

ISLAMABAD - Americké bezpilotné lietadlo dnes nadránom zabilo štyroch údajných ozbrojencov v severozápadnom Pakistane. Informuje o tom agentúra AP, odvolávajúc sa na dvoch príslušníkov pakistanskej tajnej služby.

slovakia

left justify in out

K útoku prišlo v skorých ranných hodinách v Severnom Vaziristane. Spravodajská služba zatiaľ nevedela určiť, ku ktorej skupine ozbrojenci patrili. Daný región však ovládajú bojovníci vojenského diktátora Hafíza Gul Bahadura a islamistickej militantnej siete Hakkání. Obe skupiny sa hlásia k útokom proti jednotkám NATO v susednom Afganistane.

Čínska agentúra Sinchua uvádza, že americké bezpilotné lietadlá tento rok vykonali 22 zásahov v severozápadných regiónoch Pakistanu, susediacich s Afganistanom, pri ktorých zabili minimálne 128 ľudí. Pakistanské ministerstvo zahraničných vecí útoky odsudzuje a považuje ich za porušenie zvrchovanosti a územnej celistvosti Pakistanu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona