Americké bezpilotné lietadlá zabili v Jemene 12 podozrivých členov al-Káidy

NETKY.SK • 9 August 2013, 06:20 • 2 min
Americké bezpilotné lietadlá zabili v Jemene 12 podozrivých členov al-Káidy

SANÁ - Dvanásť podozrivých členov al-Káidy zahynulo vo štvrtok pri troch útokoch amerických bezpilotných lietadiel v Jemene, informovali tamojší predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Americké nálety podľa agentúry AP signalizujú, že administratíva šéfa Bieleho domu Baracka Obamu zvýšila svoje úsilie v boji proti jemenskej odnoži al-Káidy.

Americké bezpilotné stroje udreli v Jemene za posledné necelé dva týždne celkovo osemkrát. Ofenzíva sa odohrala v čase zvýšenej pohotovosti v súvislosti s hrozbou terorizmu. Úrady totiž podľa AP odhalili plán al-Káidy zaútočiť na zahraničné diplomatické zastupiteľstvá a lode, ktoré dohliadajú na medzinárodnú dopravu v Červenom mori.

Spojené štáty a ďalšie západné krajiny dočasne zatvorili niektoré svoje diplomatické zastupiteľstvá na Blízkom východe a v Afrike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies