Americké aerolinky predstavili kuchárku lietadlovej stravy: Ľuďom je na posmech

NETKY.SK • 8 Január 2019, 21:15 • 2 min
Americké aerolinky predstavili kuchárku lietadlovej stravy: Ľuďom je na posmech

Strava v lietadle často nemá povesť vrcholného gastronomického zážitku. Napriek tomu si teraz môžu ľudia niektoré pokrmy servírované v oblakoch pripraviť aj doma.

slovakia

left justify in out

Americká spoločnosť United Airlines predstavila kuchárku, v ktorej je cez 40 receptov na jedlá, s ktorými sa môžu cestujúci aeroliniek stretnúť. Vrátane tých z ekonomickej triedy, uviedol server Independent.

 

Nevšedná kuchárka, ktorá prekvapivo nie je prvá svojho druhu, ponúka recepty zostavené šéfkuchármi spoločnosti - drvivá väčšina pokrmov je servírovaná v business triede, výnimkou ale nie sú ani recepty na pochúťky z ekonomickej triedy. Časť zárobkov z predajov knihy má putovať na The Trotter Project, čo je organizácia, ktorá zabezpečuje kulinárske a edukačné programy pre študentov v USA.

 

Aj cez tento chvályhodný aspekt si United Airlines vyslúžili od užívateľov sociálnych sietí skôr posmech. "Neviem, ako vy, ale mňa nikdy nenapadlo, že to jedlo počas letu mi fakt chutilo a chcel by som si ho urobiť doma," uviedol jeden z užívateľov Twitteru Jono Haysom.

 

"Vždy ma zaujímalo, ako urobiť to kura s ryžou à la jedlo pre psov, čo United servírujú," prihodil komentár Richard Bocchinfuso. "Tak som sa rozhodol, že sa naučím variť. Kuchárka United Airlines sa zdá ako dobrý začiatok, pretože oni tiež nevedia variť," glosoval užívateľ pod prezývkou Ivy.

 

 

Ľudia sa čudujú, komu je vlastne kuchárka určená a kto prahne po tom si dávať leteckú stravu aj doma, kde si môže dopriať niečo oveľa chutnejšie. Svoju vlastnú knihu receptov pritom už v roku 2006 vydala spoločnosť Southwest Airlines a kuchárku, ktorej obsah dal dohromady letecký personál, predstavila roku 1987 aj spoločnosť Delta Airlines.

 

Od predjedál po dezerty

 

Čo sa týka receptov, v kuchárke United Airlines je k nájdeniu postup prípravy kompletného menu od predjedla cez šalát, hlavné jedlo až po dezert. Záujemcovia si tak môžu doma pripraviť napríklad kokosovú polievku s pálivou pastou sambal a kuraťom, wrap s krevetami s citrónovou trávou alebo glazované kačacie prsia s granátovým jablkom či lososové kari.

Niektoré recepty sú ale úsmevnejšie, napríklad ten na ricottové toasty ako predjedlo, podľa ktorého si možno vyrobiť aj domácu pomarančovú marmeládu. Kniha však vyjde na 29,99 dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies