Americké aerolínie reagujú na odpor verejnosti, zakázali prepravu trofejí z afrických poľovačiek

NETKY.SK • 4 August 2015, 11:44 • 2 min
Americké aerolínie reagujú na odpor verejnosti, zakázali prepravu trofejí z afrických poľovačiek

JOHANNESBURG - Traja veľkí leteckí dopravcovia v Spojených štátoch sa rozhodli zakázať prepravu trofejí z veľkých afrických zvierat, čím reagujú na pobúrenie verejnosti z exotických poľovačiek po tom, ako Američan Walter Palmer zabil v Zimbabwe obľúbeného leva.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Delta Airlines vydala v pondelok nariadenie, ktorým s okamžitou platnosťou ukončila prepravu trofejí z ulovených levov, leopardov, slonov, nosorožcov či byvolov, informovala dnes agentúra Reuters. Rovnaké opatrenie následne ohlásili aj spoločnosti United Airlines a American Airlines.

 

Delta Airlines sú jedným americkým dopravcom zabezpečujúcim priame lety do Afriky. Spoločnosť zároveň vyhlásila, že v spolupráci so štátnymi orgánmi prehodnotí svoju celkovú politiku prepravy poľovníckych trofejí. Príslušnú výzvu adresovanú aerolíniám podpísalo takmer 400.000 ľudí.

 

Palmer, pochádzajúci z Minnesoty, začiatkom júla zabil bez povolenia vzácneho leva Cecila zo zimbabwianskej prírodnej rezervácie Hwange, pričom sa obhajuje tvrdením, že poľovačku považoval za legálnu. Zimbabwianske orgány už požiadali o vydanie Palmera, zatiaľ čo v Spojných štátoch prípad medzičasom začal vyšetrovať tamojší úrad na ochranu divo žijúcej zveri.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies