Americké aerolínie nechcú prepravovať kontajnery s batériami

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 13:22 • 2 min
Americké aerolínie nechcú prepravovať kontajnery s batériami

WASHINGTON - Americká letecká spoločnosť United Airlines informovala, že z bezpečnostných dôvodov prestane prepravovať kontajnery s nabíjateľnými lítiovými batériami do smartfónov, laptopov a elektrických prístrojov. Uviedla to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Uviedla to agentúra AP. Spoločnosť odôvodnila rozhodnutie bezpečnostným rizikom.
     

United Airlines sú druhou veľkou americkou leteckou spoločnosťou, ktorá pristupuje k tomuto opatreniu, lebo lítiovo-iónové batérie považuje v civilných dopravných lietadlách na medzinárodných linkách za nebezpečný náklad. Vo februári rovnaké opatrenie prijala Delta Air Lines.
     

Testy Federálneho leteckého dohľadu USA, ktoré sa uskutočnili vlani, potvrdili, že keď sa čo i len jedna batéria prehreje, môže dôjsť k reťazovej reakcii. V dôsledku skratu sa v jednoduchom kontajneri môžu prehriať ďalšie batérie. Z nich sa uvoľňuje výbušný plyn. Počas niekoľkých pokusných testov došlo k silným explóziám a požiarom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies