Americké aerolínie Delta kúpia podiel v China Eastern za 450 mil. USD

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 17:36 • 2 min
Americké aerolínie Delta kúpia podiel v China Eastern za 450 mil. USD

NEW YORK - Americká letecká spoločnosť Delta Air Lines oznámila, že kúpi podiel v čínskych aerolíniách China Eastern Airlines. Cieľom je väčšie presadenie sa na rýchlo rastúcom čínskom trhu cestovného ruchu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americká spoločnosť uviedla, že za 3,55-% podiel v China Eastern so sídlom v Šanghaji zaplatí asi 450 miliónov USD (406,95 milióna eur). Kontrakt ešte musia schváliť správne rady oboch leteckých spoločností, pričom termín zatiaľ nie je známy.
     

Začiatkom júla China Eastern, jedna z troch najväčších čínskych leteckých spoločností, uviedla, že za 1. polrok očakáva výrazný rast čistého zisku. Zatiaľ čo v prvých šiestich mesiacoch minulého roka zaznamenala zisk na úrovni 14 miliónov jüanov, teraz predpokladá zisk až približne 3,7 miliardy jüanov (538,82 milióna eur). Dôvodom prudkého rastu zisku sú nižšie ceny leteckého paliva a výrazné zvýšenie dopytu po leteckej doprave.
     

(1 EUR = 1,1058 USD, EUR = 6,8668 CNY)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona