Americká vláda zaviedla pre protihomosexuálny zákon sankcie proti Ugande

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 10:41 • 2 min
Americká vláda zaviedla pre protihomosexuálny zákon sankcie proti Ugande

WASHINGTON - Spojené štáty zaviedli vo štvrtok sankcie proti Ugande pre protihomosexuálny zákon, ktorý podľa nich "odporuje všeobecným ľudským právam".

slovakia

left justify in out

Na základe nich majú Uganďania zapojení do porušovania práv homosexuálov zákaz vstupu do USA. Biely dom tiež zrušil financovanie početných programov, ktoré realizuje spolu s ugandskými úradmi a zrušil regionálne vojenské cvičenia. Uganda už predtým vyhlásila, že sa nenechá dotlačiť Západom do zmeny zákona, na základe ktorého môžu homosexuáli skončiť na doživotie vo väzení.

 

Prejavy homosexuality boli v Ugande trestané aj doteraz, sprísňovanie postihov je však podľa podporovateľov potrebné v záujme ochrany detí pred "homosexuálmi zo Západu". Zákonodarcovia pôvodne navrhovali posielanie homosexuálov na popravy, od čoho nakoniec upustili a uspokojili sa s doživotím v obzvlášť "závažných" prípadoch. Prezident Yoweri Museveni legislatívu podpísal 24. februára, na čo viaceré krajiny a organizácie Ugande prestali poskytovať finančnú pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies