Americká vláda zakázala vstup skupine venezuelských predstaviteľov

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 10:44 • 2 min
Americká vláda zakázala vstup skupine venezuelských predstaviteľov

WASHINGTON - Americké úrady zakázali vstup do USA skupine venezuelských predstaviteľov vrátane ministrov, vojenských i policajných veliteľov a poradcov prezidenta za porušovanie ľudských práv a za ich účasť na krvavom potlačení tohtoročných protestov proti prezidentovi Nicolásovi Madurovi.

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informovala hovorkyňa amerického rezortu zahraničia Marie Harfová, ktorá však nezverejnila mená osôb zaradených do čierneho zoznamu, ani ich počet. Zdôraznila, že prijaté opatrenia sa týkajú len jednotlivcov a nezahŕňajú komplexnejšie sankcie voči krajine ako takej. Venezuelský minister zahraničia Elías Jaua postup Washingtonu kritizoval a označil ho za "nespravodlivé a pomstychtivé konanie mocnosti strácajúcej vplyv nad Latinskou Amerikou". "Sú to zúfalé kroky," vyhlásil.

 

Niekoľko mesiacov trvajúce protesty organizované opozíciou viedli na jar tohto roku k násilnostiam, ktoré si vyžiadali 43 mŕtvych. Demonštranti protestovali proti zlej ekonomickej a sociálnej situácii, Maduro ich však nazval pokusom o puč podporovaný Spojenými štátmi. Harfová uviedla, že zadržaní demonštranti boli vystavení zlému zaobchádzaniu a často väznení bez súdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies