Americká vláda varovala pred možnou teroristickou hrozbou na najväčšie nákupné centrum na svete

NETKY.SK • 23 Február 2015, 09:18 • 2 min
Americká vláda varovala pred možnou teroristickou hrozbou na najväčšie nákupné centrum na svete

WASHINGTON - Minister pre vnútornú bezpečnosť USA Jeh Johnson varoval pred možnou teroristickou hrozbou voči jednému z najväčších nákupných centier sveta Mall of America.

slovakia

left justify in out

Návštevníci nákupného centra, ležiaceho v meste Bloomington v štáte Minnesota, by mali byť "obzvlášť opatrní", citovala v nedeľu ministra Johnsona agentúra DPA.

 

Varovania prišli v reakcii na video, ktoré zverejnila somálska teroristická skupina aš-Šabáb. Militanti na zázname označujú centrum Mall of America za možný cieľ ich útokov.

 

Americké úrady napriek tomu zatiaľ nedisponujú konkrétnymi informáciami tajných služieb o potenciálnom útoku. Predstavitelia rezortu vnútornej bezpečnosti pre CNN potvrdili, že nateraz neexistujú dôvody, prečo by sa ľudia mali centru Mall of America vyhýbať.

 

Jeh Johnson uviedol, že možnej hrozbe zo strany teroristickej skupiny aš-Šabáb môžu čeliť aj nákupné centrá v Kanade a v Británii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies