Americká vláda chce zhabať newyorský mrakodrap, ktorý údajne využíva Irán na obchádzanie sankcií

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 09:39 • 2 min
Americká vláda chce zhabať newyorský mrakodrap, ktorý údajne využíva Irán na obchádzanie sankcií

NEW YORK - Irán ilegálne prevádzkuje 36-poschodovú kancelársku budovu v centre New Yorku, pričom ju využíva na obchádzanie sankcií, ktoré naň uvalili Spojené štáty.

slovakia

left justify in out

Právnik americkej vlády Martin Bell to vyhlásil v utorok na úvod príslušného súdneho konania. Irán si podľa Bella dlhé roky tajne udržiava kontrolu nad mrakodrapom, ktorý sa nachádza blízko Rockefellerovho centra v newyorskej štvrti Manhattan. Prostredníctvom konzorcia tvoreného istou charitatívnou organizáciou a spoločnosťou, za ktorou stojí iránska banka, boli údajne prevedené milióny dolárov v platbách nájomného.

 

Ministerstvo spravodlivosti USA teraz požaduje od súdnej poroty, aby rozhodla v prospech prepadnutia tejto budovy a iných nehnuteľností americkej vláde, pretože boli využívané na obchádzanie sankcií voči Iránu. Očakáva sa, že pred členov poroty následne predstúpia i právnici zastupujúci majiteľov predmetnej budovy.

 

Administratíva prezidenta USA Donalda Trumpa potvrdila tento mesiac platnosť uvoľnenia sankcií voči Iránu v súlade s medzinárodnou dohodou o iránskom jadrovom programe. Súčasne však uvalila na Teherán nové reštrikcie v súvislosti s vývojom balistických striel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona