Americká vláda schválila pravidelnú trajektovú dopravu na Kubu

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 07:12 • 2 min
Americká vláda schválila pravidelnú trajektovú dopravu na Kubu

HAVANA - Americká vláda schválila prvú pravidelnú trajektovú dopravu medzi USA a Kubou po dlhých desaťročiach. Potenciálne tak otvára novú cestu stovkám tisíc ľudí a spotrebnému tovaru v hodnote stoviek miliónov dolárov, aby mohli každý rok cestovať medzi Floridou a Havanou.

slovakia

left justify in out

Lodná trajektová spoločnosť Baja Ferrries, ktorá prevádzkuje osobnú lodnú dopravu v Mexiku, uviedla, že v utorok dostala licenciu od amerického ministerstva financií. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Citovala právnika Baja Ferries, Roberta Museho, podľa ktorého americká strana schválila podobnú žiadosť niekoľkým spoločnostiam.

 

Muse povedal, že Baja Ferries ešte musí požiadať o súhlas Kubu. Bol však optimistom. Povedal, že trajektová doprava umožní významný nárast obchodu i cestovania medzi Kubou a USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies