Americká vláda pripravuje žalobu na banku JPMorgan Chase

NETKY.SK • 24 September 2013, 14:08 • 2 min
Americká vláda pripravuje žalobu na banku JPMorgan Chase

WASHINGTON - Americká vláda pripravuje žalobu na najväčšiu domácu banku JPMorgan Chase. Dôvodom sú emisie hypotekárnych cenných papierov pred vypuknutím finančnej krízy. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vládne kruhy.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo vnútra podľa viacerých zdrojov oboznámených so záležitosťou pripravuje žalobu, ktorá by mohla byť podaná ešte dnes. JPMorgan Chase podľa obvinenia porušila predpisy pri emisiách dlhopisov zaistených hypotékami (MBS) v rokoch 2005 až 2007. Hovorca banky sa k uvedeným informáciám odmietol vyjadriť podobne ako hovorkyňa amerického ministerstva vnútra.

V auguste vláda prezidenta Baracka Obamu už pre podvod zažalovala Bank of America. Obvinenie sa tiež týka hypotekárnych cenných papierov. Banka urobila hypotéky pre nízko bonitných klientov súčasťou vysoko komplexných balíkov cenných papierov, ktoré predala. Zatiaľ čo Bank of America z predaja profitovala, majitelia týchto cenných papierov zostali po zrútených hypotekárneho trhu v USA v roku 2007 sedieť na stratách. Bank of America v tejto záležitosti už uzavrela niekoľko nákladných vyrovnaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies